Mobilier la comanda – Greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
mobilier-la-comanda-greseli-pe-care-le-faci

Oferta de mobilier este foarte diversa. Daca vrei sa-ti renovezi locuinta, sigur vei avea de unde sa alegi ce iti place si ce iti trebuie. Uneori insa iti doresti ceva, poate, unic, ce nu se gaseste prin alte case. Alteori, spatiul nu-ti permite si ai nevoie de lucruri create special pentru tine. Solutia consta intr-un mobilier la comanda.

Inainte de a discuta cu un mester, incearca sa schitezi pe o foaie ideile pe care le ai. Ai grija, de asemenea, sa eviti urmatoarele greseli:

1.  Nu masori spatiul inainte de a comanda mobilierul. Este cea mai comuna greseala, de altfel.

2. Umpli spatiul cu mobilier. Aceasta nu este nici pe departe o solutie. Incarci decorul, ingreunezi interiorul, nu mai poti lumina corect camera s.a.m.d.

3. Schitezi foarte multe spatii de depozitare. Nu incerca sa proiectezi fiecare corp de mobilier cu multe rafturele. Cel mai bine este sa ai un dulap incapator in fiecare incapere si atat. De ce? Intrucat e necesar sa ai in vedere si partea estetica a incaperilor.

Daca doresti piese originale sau pur si simplu spatiul nu-ti permite decat optiuni personalizate, alege un mobilier la comanda.

Citeste si Bucatarie la comanda – 5 lucruri de care sa tii cont

4. Nu pui accent pe iluminat. In bucatarie se recomanda sa ai becul clasic in mijlocul tavanului si cateva spoturi deasupra blatului pe care pregatesti mancarea. Ai o bucatarie intunecata? Vino cu ceva nou! Pune spoturi inclusiv sub insula din bucatarie. In sufragerie e bine sa incerci sa luminezi usor si biblioteca, si obiectele de arta, pentru a le pune in valoare. Cat despre dormitor, ei bine, ar trebui sa pui in evidenta patul si noptierele. Asadar, incearca sa proiectezi mobilierul astfel incat sa aiba incorporate spoturile.

5. Alegi culori intunecate. De fapt, nuanta mobilierului trebuie aleasa in functie de luminozitatea fiecarei incaperi. Daca sufrageria, spre exemplu, nu beneficiaza de multa lumina naturala, nu este recomandat sa alegi mobilier in culori foarte inchise.

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.