Decor in tonuri inchise: sfaturi de la designeri

Posted on - in Sfaturi decor, Trenduri
decor-in-tonuri-inchise

Folosit corect, un decor in tonuri inchise confera eleganta, unicitate si originalitate. Nu-ti fie frica sa il integrezi in casa ta.
Uite cateva sugestii care te vor ajuta:

1. Nu face abuz. Initial, mai ales daca esti incepator in ale decoratului cu nuante inchise, opteaza pentru anumite elemente. Lasa vopsitul peretilor pentru alta data. De ce? Pentru ca trebuie sa-ti dai seama daca iti place sau daca preferi totusi decorul mai deschis la culoare. Ca test foloseste mici decoratiuni in culori intunecate si huse pentru scaune si fotolii.

2. „Inalta” tavanul. O poti face foarte simplu, daca vorbim despre o incapere cu tavanul jos. Vopseste si peretii, si plintele in aceeasi nuanta intunecata, iar tavanul intr-o culoare mult mai deschisa. Apoi, conform sfaturilor designerilor de interioare, agata o oglinda pe un perete opus ferestrei.

 

Incepe cu detalii mici, precum husele pentru fotolii si scaune, decoratiuni sau piese de mobilier de dimensiuni reduse.

Decor in nuante inchise (photo credit: flickr)

 

3. Accentueaza anumite elemente. Crezi ca peretii inchisi la culoare vor atrage prea mult atentia asupra lor? Atunci pacaleste privirea prin introducerea in decor a unor elemente colorate. Cateva pernute decorative sau doua fotolii cu huse deschise la nuanta reprezinta o alegere ideala.

4. Marimea nu conteaza. Camere mici? Foloseste nuante cat mai inchise si vei vedea ca spatiul va parea sa aiba o adancime mai mare. Pentru echilibru, vopseste peretii in culori cat mai inchise si cumpara mobilier in nuante deschise.

5. Nu alege neaparat negru. Poate iti place verdele ori albastrul. Daca ai posibilitatea, simuleaza pe calculator cum ar arata locuinta ta la final. Cere ajutorul unui grafician sau specialist in amenajari interioare.

Salvează

Salvează

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.