Decor de iarna pentru balcon

Posted on - in Sfaturi decor
decor-de-iarna-pentru-balcon

Se pare ca iarna abia acum a venit. E rece, bate vantul foarte tare uneori, dar… avem putina zapada si un balcon care abia asteapta sa prinda iarasi viata. Tu cum il decorezi? Multe persoane il folosesc drept spatiu de depozitare, „garaj” pentru bicicleta, altele il ignora complet, dar sunt si persoane care investesc putin timp si niste imaginatie in el, transformandu-l total.

Ideile pe care ti le voi prezenta astazi trebuie neaparat incercate cat mai avem iarna cu zapada, ca sa fie cu adevarat fermecator. Iata la ce decor de iarna m-am gandit:

1. Balcon cu aer festiv. Ai nevoie de binecunoscutele luminite pentru bradul de Craciun, de plante care rezista la temperaturi mai joase si de lampi. Prinde luminitele de tavan, lampile strecoara-le printre plante, iar pe acestea pune-le pe dusumea, pe suporturi ori chiar pe pervazul balconului. Daca obisnuiesti sa-ti bei cafeaua de dimineata in balcon, chiar si iarna, acopera dusumeaua cu un covor foarte pufos, iar pe scaun pune o bucatica de blana, cumparata de la mestesugari.

2. Veranda de poveste. Mi-am propus in acest articol sa vorbesc despre balcon, dar nu pot neglija nici veranda unei case. E un spatiu la care visam, cred, cu totii. Asadar, ce sa-i faci ca sa arate cat mai bine? In primul rand, „imbraca” stalpii in instalatii de pom, fa rost de cateva felinare si decoreaza plantele din ghiveci (daca ai asa ceva in veranda). Ca sa nu aprinzi lumanarile felinarelor seara de seara, pune in ele niste lumanari LED. Nu prezinta nici un pericol.

3. Balcon inchis, decorat in alb. Cand balconul e inchis, simti mai putin temperaturile scazute, vantul parca nu-ti mai suiera in apartament, iar florile au un mediu mai bun. Profita de faptul ca nu-ti intra zapada in balcon si cumpara pentru acesta o mini canapea decorata in alb, un ghiveci cu Steaua Craciunului pentru masuta de cafea si un covoras foarte moale, dar extrem de pufos.

4. Balcon / veranda in stil rustic. Pe lista de cumparaturi trece: doua scaunele si o masuta neaparat din lemn, doua-trei felinare, o patura din lana si cateva jardiniere. In acestea din urma poti pune conuri, crengute de brad si vasc si multe globulete colorate.

5. Balconul – spatiu ei/al lui. Daca nu cazi la intelegere cu partenerul tau in privinta decorului pentru balcon, mai este o varianta. Asa cum masuta de make-up din dormitor e spatiul intim al unei femei, la fel poate fi balconul pentru un barbat. Iubitul tau isi tine acolo bicicletele si echipamentele sportive? Atunci cedeaza-i spatiul ca sa si-l decoreze dupa bunul plac. In cazul in care vei avea privilegiul sa te ocupi de balcon, nu-i schimba utilitatea. Spre exemplu, daca il folosesti drept camara si ai acolo multe borcane si conserve, infrumuseteaza-le acoperindu-le capacele cu bucatele de panza si fasii rosii. Pentru o pata de culoare in plus, strecoara cate o lamaie sau portocala printre ele.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.