Decorul iti influenteaza psihicul. Cum sa-ti amenajezi locuinta ca sa scapi de anxietate

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
decorul-iti-influenteaza-psihicul-cum-sa-ti-amenajezi-locuinta-ca-sa-scapi-de-anxietate

In secolul vitezei, totul e stresant. Cum iti dai seama ca te afecteaza? Simplu: studiind putin decorul locuintei in care stai. Psihicul se oglindeste in modul in care ai preferat sa-ti amenajezi spatiul. Vrei totusi o schimbare, iti doresti ca locuinta sa iti fie intr-adevar un refugiu, un loc in care sa te simti bine? Atunci uite ce trebuie sa faci:

1. Deschide ferestrele. Atat timp cat temperatura exterioara iti permite, tine ferestrele deschise. Expunerea la lumina naturala si aerul de afara scad vizibil nivelul stresului.

2. Renunta la decorul cu buline sau dungi. Ai nevoie de ceva care sa te calmeze, nu sa simti ca te pune in miscare.

3. Vopseste peretii intr-o nuanta de albastru deschis. Te va ajuta sa adormi mai repede, sa ai un somn odihnitor si iti va scadea si tensiunea.

4. Nu decora cu prea multe oglinzi. Tot vazandu-te in oglinda, vei incepe sa te analizezi mai mult si vei avea impresia ca sunt o multime de lucruri care nu-ti plac la aspectul tau. Cu alte cuvinte, vei fi mult prea critic cu tine. Cel mai bine este sa ai oglinda mai mare in baie si pe holul de la intrare, si o oglinda mica pe masuta de make-up.

5. Nu folosi televizorul si calculatorul imediat ce ai ajuns acasa. Ca sa nu fii tentat, specialistii in amenajari interioare recomanda mobilierul special creat pentru ele, tip dulap cu usa.

Citeste si 7 lucruri din locuinta care sunt asociate cu stresul

6. Nu aglomera rafturile. Daca ai multe fotografii, suveniruri si decoratiuni care iti plac, nu le inghesui pe toate pe cateva rafturi. Mai bine expune-le pe rand.

7. Foloseste lavanda. Pune-o intr-o vaza in dormitor si in dulapul cu haine.

8. Strecoara in decor plantele in ghiveci. Ajuta la scaderea nivelului de stres, sunt usor de folosit si le poti alege in functie de gusturile tale, dar si de luminozitatea din fiecare incapere. Ba chiar gasesti si plante care purifica aerul.

9. Florile proaspete nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata.

10. Pozitia patului din dormitor conteaza mult. E bine sa fie pus in partea opusa usii, dar nu efectiv fata in fata, ci intr-o parte. Astfel, energia Chi va circula mai bine.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.