Pete de vara pe haine si cearsafuri? Uite cum sa le scoti eficient din tesaturi

Posted on - in Casă, Curățenie
pete-de-vara-pe-cearsafuri-si-haine-uite-cum-sa-le-scoti-eficient-din-tesaturi

(photo credit: pixabay)

Uneori, cand gatesc, imi sterg mainile de sortul de pe mine, in loc sa folosesc carpele. Alteori, cand imi iau gustarile in fata televizorului, scap cate o felie de rosie pe canapea. Si tot asa, petele se aduna. Patesti si tu la fel?
Uite cateva metode de indepartare a petelor! Le-am gasit pe internet, iar pe unele deja le-am testat. Sper sa-ti fie si tie de folos:

1. Pete de iarba. Inainte de a cufunda in apa cu detergent blugii sau rochia, freaca doar pata cu niste sapun.

2. Pete de crema de protectie solara. Apa fierbinte si detergentul fac minuni.

3. Pete de inghetata. Camasile, rochiile si patura sau cearsaful din dormitor sunt cele mai expuse. De cate ori nu ai patat cu inghetata patura de pe canapea sau cearsaful?… Gospodinele spun ca, imediat ce ai scapat inghetata pe o tesatura, e bine sa freci zona cu o carpa imbibata in apa rece, dupa care sa aplici pe ea detergent de rufe si s-o lasi asa vreo 30 de minute, inainte de a o spala si clati normal.

4. Pete de mustar si ketchup. Nu-i asa ca acum, cand e frumos afara, mergi mai des la gratar? Mai mereu insa te patezi de ketchup? Ca sa scoti pata, nu trebuie decat sa stergi rapid locul cu apa rece, apoi cu otet, dupa care sa speli articolul vestimentar ca de obicei. In cazul tricoului murdar de mustar, e bine sa folosesti o substanta special gandita pentru indepartarea petelor.

Citeste si despre 9 solutii naturale de curatat prin locuinta

5. Pete de rosii. Scoate-le procedand astfel: clateste cearsaful sau tricoul cu apa rece, sterge pata cu un burete imbibat in otet, apoi baga tesatura la program normal de spalare.

6. Pete de vin. Fata de masa e cea mai expusa cand vine vorba de vin. Ca sa nu ramana patata, imediat ce ai varsat vin pe ea, acopera zona cu sare (absoarbe excesul de umiditate), dupa care baga tesatura in apa fierbinte pentru cateva minute. La final, spala totul ca de obicei, in apa cu detergent.

7. Pete de avocado. Cel mai adesea, cumpar avocado pentru a pregati guacamole. Cum insa uneori sunt o persoana mai neindemanatica, imi patez hainele cu el. Murdaria poate fi usor indepartata daca mai intai stergi bine locul respectiv, dupa care picuri detergent de vase si freci. La final, trebuie sa cufunzi tesatura in apa putin calduta, bineinteles cu detergent de rufe.

Stii care pete specifice sezonului sunt cele mai cunoscute? Petele de transpiratie si de deodorant. Ca sa scap de ele, am testat doua variante.
a. Am spalat normal camasile si bluzele, dupa care am acoperit cu bicarbonat de sodiu partea de tesatura de la subrat. Dupa 1-2 ore, timp in care am mai umezit usor bicarbonatul, am frecat iarasi locul respectiv cu sapun si am clatit.
b. Dupa ce am clatit bluza, am stors zeama de lamaie pe pata si am lasat sa actioneze in jur de 10-20 de minute.
Ambele variante te ajuta sa scapi nu doar de pete, ci si de mirosul persistent, care nu iese in timpul spalarii normale.
Sper sa-ti fie de folos aceste sfaturi!

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.