Miros urat in frigider – Cum scap de el?

Posted on - in Casă, Curățenie
miros-urat-in-frigider-cum-scap-de-el

Fetelor, cred ca stiti si voi cat e de greu sa pastrezi miros placut in frigider. Chiar daca il dezgheti regulat, chiar daca faci curat in el, mancarurile si alimentele puse laolalta presupun amestecarea aromelor si mirosurilor. Bineinteles, rezultatul e mai putin placut.

Asadar, ce e de facut? Noi propunem cativa pasi:

  1. Golirea frigiderului. Cu aceasta ocazie verifica absolut toate recipientele si cutiile. Daca ai gasit ceva expirat, arunca direct la gunoi. Spala cratitele si bolurile in care ai depozitat mancarurile, apoi acopera-le cu cate un capac. Astfel, impiedici raspandirea mirosului.

  1. Golirea congelatorului. Verifica etichetele de pe pungi.
  2. Igienizarea interiorului. Pune putin detergent de vase in apa calda si sterge frigiderul si congelatorul, folosind un burete mic. Clateste si lasa sa se usuce. Tot miroase urat? Amesteca bicarbonat de sodiu si apa in cantitati egale si sterge frigiderul cu acest mix. Poti, de asemenea, sa combini otet cu apa. La fel, trebuie sa lasi sa se usuce complet. Nu uita sa lasi deschise usitele de la congelator si frigider.

  1. Aranjarea alimentelor. Pune produsele la locul lor. Cum?

a.) Ai grija ca pungile sa fie cat mai bine sigilate, iar recipientele sa aiba capace. Foloseste, asadar, boluri cu capac! Poti pune in ele nu doar salate de legume si fructe, ci si snitele, chiftelute, friptura etc.

b.) Economiseste timp folosind un organizator. De ce? Ori de cate de ori vei cauta sosul picant, vei sti unde este; nu vei mai rataci printre oale ultima cutie cu iaurt; vei gasit repede borcanelul cu smantana s.a.m.d. De asemenea, o cutie depozitare mezeluri face minuni, mai ales daca iti plac produsele afumate!

c.) Ideal ar fi sa grupezi pe un singur raft produsele care vor expira in curand. Respectand acest lucru, nu vei mai avea neplacuta surpriza sa se formeze bacterii in interior si sa miroasa urat. Ba vei sti si ce alimente sa consumi cat mai repede.

  1. Prevenirea mirosurilor neplacute. Este foarte simplu!

a.) Foloseste globuri dezodorizante. Sunt foarte usor de strecurat printre alimente.

b.) Pune 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o farfuriuta, in usa frigiderului. Inlocuieste bicarbonatul regulat (poate o data pe saptamana sau chiar mai des).

c.) Foloseste boabe de cafea sau cafea macinata (procedeaza ca in cazul bicarbonatului).

d.) Stoarce o lamaie sau o portocala si lasa zeama in pahar, in usa frigiderului.

e.) Cumpara cateva condimente si pune-le in frigider. Cuisoarele si ienibaharul au o aroma puternica.

f.) Dezghetarea completa in mod regulat. Ca sa tii minte cand ai curatat frigiderul si congelatorul ultima oara, incercuieste-ti data pe calendar.

Respecta acesti pasi si nu vei mai avea miros urat in frigider niciodata!

Salvează

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.