Cele mai comune probleme ale unei mamici – Cum sa procedezi?

Posted on - in Casă, Curățenie
cele-mai-comune-probleme-ale-unei-mamici-cum-sa-procedezi

Sa recunoastem: sunt zile in care absolut totul pare sa mearga pe dos. Nici cele mai simple lucruri nu decurg asa cum ar trebui. Si nu, nu e vorba doar despre locul de munca. Si acasa se ivesc tot felul de situatii. Daca esti mama full time, nu ai bona si nici o bunica primprejur, stii despre ce vorbesc.

Putin ajutor nu strica niciodata, motiv pentru care m-am gandit sa adun pe o lista cateva dintre problemele cu care se confrunta orice femeie casnica. Sa testam si posibilele rezolvari!

  1. Piese lego imprastiate peste tot. Cand ai ghinionul sa calci pe una singura, iti vine sa le arunci pe toate la gunoi… Dar cum cel mic le adora, mai bine strangeti-le impreuna seara si puneti-le intr-o cutie.
  2. Bijuterii disparute in… neant. Cu doi copii mici, un job de acasa si un catel de plimbat, ai si uitat cum e sa imbraci o rochie eleganta, sa te machiezi, sa te destinzi la o cina romantica… Nici macar bijuteriile nu mai sunt acolo unde le-ai pus acum 2-3 ani. Nu mai bine le aduni intr-un suport „pisicuta” sau intr-o cutie draguta?
  3. Rasfat zero. Zilnic tanjesti dupa cateva minute pe care sa ti le acorzi, in care sa faci ceva doar pentru sufletul tau. Dimineata e cam imposibil. Pregateste masa sotului, pregateste copiii, hai in parc, hai sa mancam, hai sa dormim, hai sa facem baie… Si uite asa trece ziua. Momentul tau de liniste e seara, cand cei mici sunt pusi la somn. Rasfata-te cu un ceai aromat. Hai, indrazneste sa deschizi sertarasul unui dulapior – model lavanda si scoate de acolo un plic de ceai.
  4. Musafiri neasteptati. Pastrezi cat de cat curatenia prin locuinta, dar e imposibil sa arate luna cand nu ai efectiv timp. Si tocmai s-a anuntat vizita unor persoane pe care nu le-ai mai vazut de ceva timp. Ca sa faci fata cu brio, inainte de toate, aduna maruntisurile. Cosmeticele si agrafele de par trebuie puse intr-un cosulet chic; plicurile de pe masa din hol si cheile de la casa, masina si garaj intr-un suport, iar revistele in biblioteca sau pe o masuta, asezate sub forma de teanc. Ei, si pentru ca maruntisurile sunt acum adunate, poti sterge repede praful.
  5. Pete pe haine. Uneori te patezi tu, ca adult, d-apoi un copilas de cativa anisori… Ca sa nu mai testezi zilnic tot felul de trucuri de pe internet, mai bine transforma un banal servet textil in baveta. Cum? Folosind un carlig pentru servet. E perfect pentru cei mici! Ce faci insa cand mananci in oras? Doar nu o sa porti cu tine vreo 2-3 tricouri de-ale baietelului in poseta. Pana ajungi acasa, foloseste un stilou impotriva petelor. Este eficient impotriva celor mai incapatanate pete de pe haine si de pe produsele din piele!

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.