Curatenie in casa – Greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama

Posted on - in Casă, Curățenie
curatenie-in-casa-greseli-pe-care-le-faci-fara-sa-ti-dai-seama

De ce dureaza asa mult sa faci curatenie in casa? Doar nu e mare lucru sa stergi praful, sa scuturi patura si sa aspiri covorul. Poate iti vine mai greu sa crezi, dar noi insine ne ingreunam treaba. Iata cum:

  1. Nu ai rabdare cu solutiile de curatenie. In baie, mai mereu, placile de faianta si gresie au calcar depus pe ele. Indiferent cat l-ai freca, nu se va desprinde in totalitate, pentru simplul fapt ca nu lasi solutia cumparata sa-si faca efectul cateva minute.
  2. Stergi praful cu pamatuful colorat. Eh, arata bine scenele din filme, cand menajera sterge praful asa. Simplu si rapid, nu? In realitate insa, nu faci decat sa-l imprastii. Pentru praf, recomandata este carpa cu microfibra, intrucat nu permite particulelor sa se depuna in alte locuri. Jaluzelele si caloriferele, spre exemplu, au nevoie de asa ceva.
  3. Nu lasi ferestrele deschise. Cand folosesti substante chimice pentru curatenie, este evident ca vaporii din aer iti afecteaza sistemul respirator. Solutiile impotriva mucegaiului si cele cu inalbitori sunt cele mai puternice. In cel mai bun caz, dupa ce le-ai inhalat, incepi sa tusesti…
  4. Folosesti substante homemade. Pe internet gasesti o multime de „retete” care promit curatarea rapida, aproape miraculoasa, si a celui mai patat covor. Multe, nu doar ca nu au efectul scontat, dar iti iau si timp, si te si dezamagesc.
  5. Pulverizezi solutiile direct pe mobilier. Retusul final, cand e vorba de curatenie, consta in stergerea mobilei (desi sunt persoane care fac acest lucru inainte de a aspira). Ce e gresit? Ei bine, pulverizand direct pe mobilier (acesta devenind automat lipicios), nu faci decat sa atragi particulele de praf. Indicat e sa pulverizezi pe o carpa, iar apoi sa stergi totul cu aceasta.
  6. Speli ferestrele cand e soare. Din cauza caldurii, solutia de curatat se usuca foarte repede si atunci trebuie sa freci si mai mult fiecare fereastra.
  7. Nu cureti aspiratorul. Intr-adevar, este foarte util in orice locuinta, dar te poate dezamagi atunci cand incepe sa emane miros neplacut ori sa nu mai faca fata. Si de ce anume? Pentru ca ai uitat sa-i schimbi punga si sa-l igienizezi.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.