Cum se intretine fierul forjat

Posted on - in Generale
cum-se-intretine-fierul-forjat

In ultimii ani a capatat o din ce in ce mai mare amploare ideea de a folosi fier forjat in curte si gradina. Gardurile, elementele decorative si mesele realizate din acest materiale sunt aspectuoase, dar in primul rand durabile.

Spre deosebire de lemn, fierul forjat se degradeaza mai greu. Totusi este bine ca, din cand in cand, sa te ocupi de intretinerea lui.

Pana sa ajungi sa-l revopsesti, sterge-l regulat de praf si murdarie. Prima data apeleaza la o crema din comert, pe baza de particule fine din marmura. Aceasta indeparteaza murdaria fara sa-l zgarie.

Mai apoi, daca e nevoie de ceva suplimentar, specialistii din domeniul amenajarilor exterioare spun ca e bine sa il cureti cu un mix de apa si otet sau detergent de vase.

In cazul in care este foarte murdar, foloseste un amestec de sapun, apa si amoniac (1 lingura la 1 litru de apa).

Citeste si Gradina in stil vintage – Cum o amenajezi

In cazul in care observi mici pete de rugina, sterge-le cu o perie cu sarma moale, apoi cu laveta imbibata in solutia mentionata anterior. Nu functioneaza metoda? Atunci da-l cu petrol, lasa-l cateva zile asa, ca sa actioneze in profunzimea petelor de rugina, dupa care sterge-l cu peria de sarma.

La final este recomandat sa utilizezi o pasta speciala, al carei rol este de a-i reda aspectul initial.

De ce e necesara intretinerea

– isi schimba aspectul, devenind inchis la culoare;

– prinde rugina;

– e mult mai greu de curatat dupa o perioada mare.

Cine doreste, la recomandarea specialistilor, poate aplica pe fierul forjat un tratament antirugina, apoi o vopsea cu protectie antirugina.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.