Plante pe care e bine sa le ai in casa si gradina

Posted on - in Gradină
plante-pe-care-e-bine-sa-le-ai-in-casa-si-gradina

Superstitiosi sau nu, cu totii ne dorim cat mai mult noroc. Indiferent ca e vorba de viata personala sau de cea profesionala, speram sa ni se intample lucruri cat mai frumoase. Acesta este si unul din motivele pentru care credem in superstitii. Spre exemplu, la noi in tara se spune ca aduce ghinion daca ii oferi cuiva un buchet in care e un numar par de flori. Nu insa si in Statele Unite.

Ai auzit vreodata de plante care atrag iubirea sau bunastarea? Conform principiilor Feng Shui si nu numai, exista cateva plante despre care se spune ca e bine sa le avem in locuinta sau in curte. Iata cateva dintre ele:

Iasomia. Primavara ne incanta cu parfumul ei puternic, dar are si un important rol in medicina naturista. Persoanelor cu anumite tulburari nervoase le este recomandat ceaiul de iasomie.

Rozmarin. Unele persoane sunt de parere ca e bine sa pui crengute de rozmarin prin mai multe locuri din casa, pentru ca partenerul sa iti fie fidel.

Bambusul norocos. Este din ce in ce mai preferat de florari atunci cand executa aranjamente pentru mese festive. Si tu il poti avea in casa. Nu ai nevoie decat de o vaza din sticla transparenta, de niste pietricele decorative si de cateva fire de bambus.

Lavanda. Este ideala pentru curte si gradina. In primul rand, are un parfum deosebit si coloreaza spatiul in care o plantezi. In al doilea rand, tine la distanta tantarii. Stiai si ca poate trata depresia si atrage devotamentul si armonia in cuplu?

Aloe vera. Ca si cactusul, aceasta planta absoarbe energia negativa din camera in care e pusa, astfel ca trebuie inlocuita dupa o anumita perioada, intrucat ii scade eficienta. Se mai spune, de asemenea, ca aduce noroc si ca inlocuieste energia negativa cu pozitivitate.

Menta. Se crede ca e bine sa plantezi menta ca sa ai parte de bogatie materiala. De asemenea, imbunatateste relatiile din casa.

Orhideea. Delicata, dar superba, ea iti schimba dispozitia prin coloristica superba. De asemenea, e recomandata de florari intrucat emana oxigen pe timpul noptii.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.