Gatim pentru masa de Craciun

Posted on - in Bucătărie, Casă
gatim-pentru-masa-de-craciun

In preajma sarbatorilor, gospodinele se gandesc ce sa pregateasca pentru mesele festive, ce retete sa testeze si cu ce sa-si impresioneze musafirii. Stim cu totii ce mult conteaza gustul preparatelor, aroma si mirosul, dar si aspectul este o parte foarte importanta. Tocmai de aceea ne-am propus astazi sa va oferim cateva sugestii de prezentare pentru o masa in familie.

Gustari reci

Pentru un platou cat mai bogat iti recomandam sa pregatesti cateva sandvisuri, din care sa decupezi mici braduti. Foloseste un set de 2 forme prezentare „bradut”. Bineinteles, acest accesoriu de gatit poate fi utilizat si pentru aperitive sarate si deserturi.

Tot pentru gustari iti recomandam si 5 forme de taiat sandvisuri. Dupa ce termini de decupat, nu-ti ramane decat sa infigi scobitori in aceste mini-delicii, iar apoi sa le potrivesti in ciupercuta pentru aperitive. Cea din urma este o alegere excelenta in special cand vrei sa dai culoare si farmec mesei festive.

Ca sa ai spor la gatit, decorix.ro iti propune sa folosesti si un taietor de legume multifunctional. Rosiile, morcovii si chiar branza mozzarella si ouale se vor felia mai usor si vor arata mai bine daca ai in bucatarie un asemenea accesoriu.

Preparate cu specific festiv

Ce punem cel mai des pe masa de Craciun si Revelion? Bineinteles, salata boeuf, salata cu piept de pui si maioneza, sarmale si friptura. Indiferent de preparat, noi sugeram ca, de data aceasta, sa lasi in dulap farfuriile clasice si sa folosesti pentru fiecare mancare speciala cate un platou sticla patrat Craciun. Sunt decorate cu peisaje vesele de sezon.

Daca vrei sa ornezi deosebit salata, poti folosi:

dispozitiv de taiat ridichi. Dintr-o banala ridiche, folosind dispozitivul, obtii o minunata floare;

ascutitoare pentru legume. Se preteaza nu doar pentru legumele mici, ci si pentru cele putin mai mari, cum ar fi dovleceii;

set 3 ustensile pentru legume. Fara pic de efort obtii spirale decorative si rondele perfect egale.

Prajituri de tot felul

Fiind iarna, nimic nu e mai potrivit decat sa pui fursecurile si bomboanele intr-un platou Brad. Ce are asa special? Ei bine, e in forma de bradut si are chipul lui Mos Craciun in relief.

Specifice sezonului sunt fursecurile. Le poti da o forma deosebita daca le decupezi cu o forma bradut 3D. Uite ce mai poti folosi pentru a face cat mai irezistibil platoul cu prajituri:

forma pentru dulciuri Braduti 3D. Este perfecta pentru ciocolata de casa;

forma de copt detasabila Brad. Clasicul tort de la final va arata mai bine daca il vei personaliza putin;

set 7 decupatoare Casuta. Ce poate fi mai potrivit de Craciun daca nu o casuta din turta dulce?

sablon pentru ornat prajituri Brazi.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.