Ce poti face in locuinta pentru a-i schimba aspectul, cu bani foarte putini

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
ce-poti-face-in-locuinta-pentru-a-i-schimba-aspectul-cu-bani-foarte-putini

Detaliul face diferenta. Acesta este motto-ul pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand vrei sa inchiriezi locuinta ori sa-i conferi un aspect diferit, mai proaspat. Uite cateva idei care te vor ajuta sa-ti faci casa sa fie mai draguta si mai primitoare:

1. Incadreaza usa de la intrare cu ghivece, bineinteles atunci cand vremea iti permite.

2. Pune flori prin locuinta. Cumpara cateva si infrumuseteaza cu ele camerele in care stai (bucatarie, sufragerie, holul de la intrare). „Indulcesc” putin decorul.

3. Intotdeauna creeaza un punct focal in fiecare incapere. Acesta trebuie sa-ti capteze atentia ori de cate ori pasesti in acea camera.

4. Nu acoperi pardoseala chiar de tot. Avem tendinta, in general, de a cumpara covoare cat mai mari. Cand insa scoti locuinta la inchiriere, iar posibilul chirias vede ca tot parchetul e acoperit cu mocheta, poate sa se intrebe daca nu cumva ascunzi ceva sub ea (parchet deteriorat sau foarte vechi).

5. Accentueaza unele detalii. Spre exemplu, cateva carti puse alaturi de o vaza micuta sau de un sfesnic cu 3 lumanari vor da importanta si putina sobrietate bibliotecii. De asemenea, ai putea pune pe un perva un felinar sticla Borcan.

6. Sa nu cumperi niciodata canapea cu tapiterie colorata. Daca vrei neaparat sa arate diferit, o poti acoperi cu o cuvertura deosebita.

7. Nu agata prea sus tablourile si picturile. Regula spune ca acestea trebuie sa fie la nivelul privirii tale. In fond, ce rost ar avea sa le pui intr-atat de sus, incat sa nu le poti privi?

8. Opteaza pentru mai multe surse de lumina. Cand citesti, de exemplu, nu ai nevoie sa luminezi chiar toata camera, ci numai biroul sau masa de lucru.

9. Inlocuieste manerele dulapurilor si sertarelor. Opteaza pentru un model mai nou, dar care se potriveste la nuanta si stil cu dulapul in sine.

10. Foloseste prosoape albe in baie. Acest lucru iti va permite sa adaugi culoare incaperii introducand in decor mici lucrusoare colorate.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.