Cum se indeparteaza petele de cafea de pe absolut orice suprafata

Posted on - in Casă, Curățenie
cum-se-indeparteaza-petele-de-cafea-de-pe-absolut-orice-suprafata

Mirosul de cafea proaspat facuta e relaxant si parca iti da energie pentru intreaga zi. In unele dimineti insa, cand inca nu te-ai trezit bine ori te grabesti, jumatate din cafeaua din cana, cel mai adesea, ajunge pe covor, pe tapiteria vreunui scaun si chiar si pe pijamale. Oricat ti-ai promite ca vei da dovada de mai multa atentie data viitoare, micile accidente se mai intampla.

Cel mai bine este sa afli cateva trucuri despre indepartarea petelor de cafea de pe diverse suprafete, si anume:

Covor. Amesteca o lingura de detergent de vase lichid cu una de otet alb si 450 ml apa calduta. Aplica pe pata, lasa sa actioneze cateva minute, dupa care freaca cu un burete si sterge cu o carpa curata.

Tapiterie. O lingura de detergent de vase lichid si 450 ml apa rece fac minuni! Procedeaza la fel ca in cazul covorului.

Fata de masa. Inmoaie o carpa uscata in otet, freaca pata de cafea, apoi pune materialul la curatat in masina de spalat, la program normal. In cazul in care pata e mai mare sau mai veche, las-o peste noapte la inmuiat, intr-o solutie din o parte apa si trei parti otet.

Haine. Pune-le la inmuiat vreo jumatate de ora, apoi aplica pe locul-problema o solutie de scos pete.

Cana. Cu siguranta, stii ca multe cani se pateaza de cafea daca nu le speli cateva zile. Ca sa le faci ca noi, freaca-le bine cu bicarbonat de sodiu si un burete mai abraziv. Daca nu ai bicarbonat, foloseste sare. Bineinteles, ai la dispozitie si metoda utilizarii clorului de rufe. Atentie insa, intrucat acesta este toxic, iar canile trebuie sa fie clatite foarte bine inainte de a mai bea din ele.

Decorix

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.