10 trucuri pentru a lumina o camera intunecata

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
10-trucuri-pentru-a-lumina-o-camera-intunecata

Unele locuinte sunt mai luminoase, altele mai intunecate. Cand iti cumperi o casa, nu prea mai ai cum sa-i modifici pozitionarea, astfel incat sa te bucuri de lumina naturala cat mai mult. In schimb, te poti folosi de cateva trucuri, si anume:

1. Spala regulat ferestrele. Praful si murdaria sunt un real impediment.

2. Foloseste draperiile groase doar seara si noaptea. In timpul zilei, prinde-le in capete.

3. Ai grija ca ferestrele sa nu fie acoperite de verdeata. Intr-adevar, vara ai nevoie de umbra, dar cel mai bine este sa plantezi pomii la o distanta putin mai mare. Astfel, atunci cand vor ajunge la maturitate, crengile lor nu vor impiedica lumina naturala sa-ti patrunda in locuinta.

4. Nu vopsi peretii in culori intunecate.

5. Nu acoperi peretii cu picturi si tablouri. Daca ai opere de arta in casa, pastreaza-le pentru incaperile in care lumina naturala patrunde din abundenta. In camerele mici, ele nu vor face decat sa ingreuneze decorul si sa-l intunece si mai mult.

6. Pune oglinzi prin casa. Ele reflecta lumina si vor da impresia de camere mai spatioase si mai primitoare, nemaifiind necesar sa folosesti multe becuri. Spre exemplu, ca sa luminezi casa scarii, e bine sa agati niste oglinzi mai mici pe peretele de langa trepte.

7. Introdu in decor masuta de cafea cu suprafata din sticla.

8. Alege mobilier cu suprafata mata. Va reflecta lumina mai bine decat cel cu suprafata lucioasa (acesta mai degraba te va orbi, decat va lumina primprejur).

9. Suplineste lipsa luminei. Foloseste becuri care dau lumina usor rece (ai nevoie de lumina care sa semene cat mai mult cu cea naturala). Lumina rosiatica nu e recomandata, intrucat oboseste ochii.

10. Schimba pozitia bibliotecii. Avem tendinta de a o fixa pe peretele pus ferestrei, ceea ce e gresit. Ideal este, conform designerilor de interioare, sa o punem de-a lungul unui perete perpendicular cu fereastra. Astfel, lumina nu se va mai opri in mobilier si carti, ci va fi reflectata de culoarea deschisa a peretilor, raspandindu-se in jur.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.