Decorarea locuintei – De unde incepi?

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
decorarea-locuintei-de-unde-incepi

Care sunt primii pasi in decorarea locuintei? Cand te muti in casa noua, ce faci mai intai? Cum ar trebui sa procedezi pentru a-ti amenaja spatiul? Iata trei intrebari care isi vor afla raspunsul in randurile urmatoare:

1. Stabileste-ti bugetul. Ai doua variante. Fie decorezi fiecare camera exact asa cum iti doresti, dar pe o perioada mai indelungata, intrucat lucrurile necesare sunt mai scumpe. Fie amenajezi toata locuinta cat mai repede. Important este sa hotarasti ce suma vrei sa aloci pentru proiect.

2.  Alege un pat comod. Daca nu dispui de suficienti bani, mai degraba renunta momentan la a-ti amenaja balconul, pentru a putea cumpara un pat bun. Confortul e mai important.

3. Din decor nu trebuie sa lipseasca draperiile. Iti asigura intimitate, nu permit razelor solare sa te trezeasca de dimineata in weekend, ajuta la mentinerea unei temperaturi mai mari in camera etc.

4. Acopera pardoseala cu mocheta sau covor. Ramane la latitudinea ta ce preferi, dar atentie: Covorul prea mare poate sa-ti faca incaperea sa para mai mica. De ce totusi ai nevoie de mocheta ori covoras? Intrucat nu se mai formeaza ecou in locuinta, vecinul din apartamentul de sub tine nu-ti va mai auzi pasii, va fi mai cald in incapere etc.

5. Achizitioneaza masa si scaune. Nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta.

6. Ai nevoie de o oglinda. Nu, nu e un moft. Ori de cate ori mergi la serviciu sau iesi in oras, trebuie sa-ti verifici tinuta. Cumpara o oglinda inalta, ca sa te vezi in ea fara nici o problema. In magazinele de bricolaj gasesti dulapuri cu oglinda, perfecte pentru un hol mai micut.

7. Cumpara un birou. Indiferent ca lucrezi sau nu de acasa, in locuinta ta trebuie sa se gaseasca si un birou.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.