Iluminatul interior – importanta lui in decorul casei tale

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
iluminatul-interior-importanta-lui-in-decorul-casei-tale

Nu incape indoiala ca lumina este extrem de importanta in orice locuinta. Cu putina imaginatie insa, o putem transforma intr-un element decorativ chic. Nu trebuie decat sa folosim lampile sau abajururile potrivite.

Iata cum sa profiti la maximum de lumina artificiala, pentru a pune in evidenta fiecare incapere din locuinta:

Coltul cititorului. Daca l-ai amenajat in sufragerie, iti propun sa cumperi doua lampi, pentru dulapiorul din apropiere de canapea. Vei avea mai multa lumina pentru citit si studiat. Pentru efect garantat, pune-le una langa alta, dar nu la aceeasi inaltime.

Camera de primit oaspetii. Cel mai bine este sa folosesti aici un lampadar. Alege-l, bineinteles, in functie de culorile predominante, si pune-l alaturi de canapea. Daca e deschis la culoare sau are motive florale, muta-l in cel mai intunecat colt al camerei.

Raftul cu fotografii. Indiferent ca l-ai montat in sufragerie sau pe hol, e bine sa-l pui in evidenta cu ajutorul unei lampi flexibile. Fixeaza lumina pe o singura imagine, sa zicem, si regleaza-i intensitatea (nu e necesar sa lumineze extrem de mult, ci doar cat sa atraga atentia spre acea zona). La fel poti proceda si in cazul unui tablou care iti place mult.

Biblioteca. Iti recomand sa pui chiar si doua lampi suspendate deasupra biroului, fiecare cu lumina de alta intensitate. Atentie: fixeaza-le cam la jumatate de metru sau si mai mult deasupra biroului, astfel incat lumina sa nu te deranjeze.

Pe hol. Daca nu vrei lumina multa pe holul dintre camere, in loc de aplica foloseste o lampa de birou sau un abajur mai mic. Pune corpul de iluminat pe masuta sau dulap, alaturi de doua-trei carti, pentru un aspect mai romantic.

Dormitor. Renunta la clasicele lampi de pe noptiere. Ca sa nu ai tot grija de ele cand muti noptierele, iti propun sa le suspenzi. Vor da un aspect diferit incaperii.

Bucatarie. Ideal este ca aici sa ai un bec clasic montat in tavan, poate chiar intr-o mica lustra, dar neaparat o sursa de iluminat deasupra blatului unde pregatesti mancarea sau deasupra mesei. Confera caldura decorului si face ca incaperea sa para mai prietenoasa.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.