3 idei de aranjare a mesei pentru ocazii speciale

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
3-idei-de-aranjare-a-mesei-pentru-ocazii-speciale

 

Cand organizezi o petrecere sau mica intrunire cu familia ori prietenii, trebuie sa gatesti niste preparate pe placul tuturor, care sa aiba nu doar gust bun, ci si un aspect deosebit. La fel de important este insa si cum arata masa in sine. Greseala multora dintre noi consta in faptul ca se omite decorarea ei cu mici aranjamente. Acestea, de fapt, dau un farmec aparte.

Indiferent de sezon, indiferent de zi ori de ocazie, poti pune in aplicare urmatoarele sfaturi:

1. Pentru un pranz sau cina in aer liber, organizat in cinstea parintilor ori socrilor. Alege o fata de masa simpla, farfurii albe cu mici floricele, dar neaparat impatureste servetelele si prinde-le cu 4 inele pentru servete „diamant”. De asemenea, in mijlocul mesei plaseaza o vaza mare cu flori de camp, alaturi pune 2-3 carti mai vechi, iar deasupra lor un pahar mai mic, cu un trandafir in el. Astfel, masa ta va avea un usor aer vintage.

2. Pentru un pranz organizat primavara. Cu ocazia zilei de 8 martie, spre exemplu, cand iti astepti musafirii, acopera masa cu un material alb sau alb-ivory, preparatele serveste-le in vesela alba, fara nici un model, iar langa servetele pune cate o lalea. Neaparat, in mijlocul mesei trebuie sa fie o vaza din sticla transparenta, cu flori de primavara.

3. Pentru cina romantica de Ziua Indragostitilor. Pregateste-i o surpriza anul acesta persoanei dragi. Gateste ce ii place, apoi decoreaza locuinta si masa in ton cu sarbatoarea. Alege o fata de masa fie alba, simpla, fie alba si cu mici inimioare pe margine, vesela simpla si servetele rosii. In mijlocul mesei pune o lumanare rosie aprinsa, asta in cazul in care masa e rotunda. Daca e patrata sau dreptunghiulara, alege lumanari albe, iar alaturi un aranjament floral.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.