Rasaduri de primavara – 7 idei de recipiente pentru plante

Posted on - in Gradină
rasaduri-de-primavara-in-ce-sa-plantezi-semintele

Primavara bate la usa! In curand vom avea iarasi flori in gradina, vom cumpara cate un buchetel in drum spre serviciu, vom gati cu plante aromatice proaspete, vom simti mirosul de verde crud si nu numai.

Chiar daca mai este ceva timp pana cand vom pune rasadurile in pamant, poti profita de acest lucru pentru a le dezvolta suficient de mult in casa, incat sa reziste mai apoi la conditiile de afara. Cum anume sa procedezi? Ei bine, nu trebuie decat sa le alegi „sursa de hrana” adecvata. Inspira-te din ideile urmatoare:

1. Coji de ou. Nu le mai arunca! Incearca, pe cat posibil, sa spargi ouale in parti egale, pune niste pamant in fiecare, apoi introdu in el semintele. Avand multi nutrienti, coaja va ajuta plantele sa se dezvolte rapid. Cand va veni timpul sa le muti in sol, pune-le cu tot cu coji.

2. Cofraj de oua. Sadeste in el semintele ca de obicei, iar cand va fi momentul prielnic, decupeaza fiecare compartiment si pune-l direct in pamant, intrucat cofrajul in sine e biodegradabil.

3. Coji de citrice. Taie lamaia sau portocala in doua si scoate pulpa. Pune pamant amestecat cu apa in coaja si introdu semintele sau chiar bulbul in el, daca ai o coaja mai mare (cea de la pomelo e perfecta). Cand temperatura exterioara va fi optima, baga radacina plantei in sol cu tot cu coaja de la citrice.

(photo credit: housebeautiful)

 

4. Role de hartie igienica. Intrucat au in mijloc carton mai tare, profita de acest lucru. Pune-le intr-o tava mai rezistenta si sadeste in ele flori si rasaduri pentru legume. E o varianta optima mai ales daca nu dispui de prea mult spatiu prin locuinta si tot trebuie sa le muti de ici colo.

Rasaduri in recipiente care NU se degradeaza

5. Pahare de unica folosinta sau caserole in care iti cumperi mancare. Spala-le inainte de utilizare! Pune niste zat de cafea in ele, apoi pamant si semintele. Nu uita sa torni si apa. Zatul de cafea are nutrienti si stimuleaza dezvoltarea plantei. De altfel, se recomanda sa pui zat si la florile din ghiveci uneori.

 

6. PET-uri. Taie-le in doua, avand grija ca partea cu gat si dop sa aiba dimensiuni mai mici. Pe acestea din urma baga-le apoi in celelalte (cu gatul in jos, evident) si sadeste in ele rasadurile ca de obicei. Pentru rezultate optime, gaureste dopurile de mai multe ori. Astfel, apa in exces va avea unde sa se scurga.

7. Tavita pentru cuburi de gheata. Gaureste fiecare compartiment si pune in ele pamant, apa si seminte. O poti folosi in fiecare an.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.