Plante care aduc noroc – pentru gradina

Posted on - in Gradină
plante-care-aduc-noroc-pentru-gradina

Cei care au studiat florile si beneficiile acestora spun ca si cele plantate in exteriorul locuintei ne aduc noroc. Important e sa stim pe care sa le alegem.

Iata cateva dintre ele:
1. Busuioc. Se crede ca atrage iubirea, norocul si pasiunea. Poate fi plantat si in interior, si in exterior. Indiferent unde l-ai pune, el te scapa si de tantari. Interesant este ca pe insula Creta e semn de doliu, dar in Congo e folosit pentru a alunga duhurile rele.

2. Bujor. Sunt un semn de bun augur bujorii cu multe flori si frunze. Atrag norocul in dragoste, reprezentand energia vibranta masculina, si sunt un simbol al afectiunii si al loialitatii. Dintre toate soiurile, se crede ca bujorii rosii favorizeaza cel mai mult gasirea sufletului pereche. Conform principiilor Feng Shui, trebuie plantati in coltul sud-vestic al casei. De asemenea, sunt un semn de longevitate.

3. Crizantema. Aduce bucurie si liniste in familie.

4. Narcisa. Ca sa ai noroc tot anul, pune pe masa de Revelion o vaza plina cu narcise. Mai greu, dar nu imposibil. Asigura-te ca le comanzi de la florarie cu ceva timp inainte. Bine de stiut: nu cumpara narcise pitice, ci din cele clasice. Altfel, nu vor avea efect.

5. Liliac. Este un semn al prosperitatii si al abundentei. Se spune ca este una din cele Opt comori.

6. Iasomie. De sute de ani se crede ca atrage dragostea si sporeste romantismul, mai ales daca e pusa in dormitor. De asemenea, atrage si veniturile financiare consistente.

7. Lacramioara. In Evul Mediu, baietii mergeau in padure sa culeaga lacramioare, convinsi fiind ca vor fi indragiti de fete.

8. Urechelnita. E o planta mai ciudata, despre care se zice ca protejeaza locuinta de fulgere. Se planteaza pe acoperisuri si garduri. Romanii o numeau „barba lui Jupiter”.

9. Mirt. Tinerilor le aduce noroc in plan personal, iar adultilor bucurie si liniste.

10. Galbenele. Conform traditiilor romanesti, atrag inspiratia si succesul in tot ce intreprinzi. Ca sa nu aiba probleme de sanatate, bunicii nostri puneau cateva flori de galbenele sub perna sau in patul in care dormeau.

Din categoria arbusti si arbori mentionez:

11. Magnolia. Atrage fericirea. Unele persoane spun ca, daca e plantata in curtea din spate a locuintei, simbolizeaza acumularea unei averi considerabile.

12. Stejarul. Simbolizeaza longevitatea si trainicia.

13. Pinul. Asociat cu fidelitatea, el este pentru indieni echivalentul a ceea ce reprezinta pentru chinezi un bambus norocos.

 

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.