Scapa de lucrurile in plus din bucatarie! Iata-le!

Posted on - in Bucătărie, Casă
scapa-de-lucrurile-in-plus-din-bucatarie-iata-le

Bucataria este una dintre camerele pe care trebuie sa o organizezi si in care sa faci curatenie foarte des. La inceput, cand te muti din chirie in propria ta locuinta, ai putine lucruri, astfel ca e usor sa le aranjezi. Dupa 2-3 ani insa, numarul lor se dubleaza. Pe unele le cumperi tu, pe altele le primesti cadou.

Ce faci daca iti aglomerezi bucataria? Poate ca iti place un decor mai incarcat, precum cel din serialul “Friends”, unde rafturile erau pline de borcanele, cesti si recipiente, dar tine cont de faptul ca majoritatea nu iti sunt de folos. Uite care sunt lucrurile de care trebuie sa te debarasezi chiar astazi:

1. Borcane de toate marimile. Daca nu obisnuiesti sa pui muraturi pe iarna ori sa faci dulceturi si compoturi, arunca borcanele sau da-i-le cuiva care are intr-adevar nevoie de ele. In cazul in care ai un garaj, le poti depozita acolo. Pastreaza-ti cateva, iar de restul scapa cat mai repede! E greu sa le tot muti de fiecare data cand faci curatenie…

2. PET-uri. Tine cateva in casa, iar pe restul du-le la reciclat. E bine, de asemenea, sa pastrezi si 2-3 bidoane, cu o capacitate de 5 litri fiecare. Umple-le cu apa. Vor fi o rezerva binevenita pentru zilele in care alimentarea cu apa a blocului va fi oprita.

3. Cesti si cescute. Ideal ar fi sa faci o selectie drastica, iar pe cele care nu iti trebuie sa le dai cuiva. Pe de alta parte, ca sa nu o iei iarasi de la inceput, cand vei mai primi un asemenea cadou, nu-l mai despacheta. Pastreaza cestile in cutia lor si vei vedea ca nu vor mai ocupa la fel de mult spatiu.

4. Magneti de frigider. Pe exteriorul usii de la frigider ai o gramada, cu siguranta. Uita-te cu atentie la ei si arunca-i sau doneaza-i pe cei care nu iti plac asa mult ori care nu te prea reprezinta.

5. Notitele si biletelele prinse pe usa frigiderului. Arunca-le pe cele de care nu mai ai nevoie.

6. Carti de bucate. Oricum le folosesti rar. De ce sa le tot muti de ici-colo prin bucatarie? Pune-le intr-un sertar sau du-le in biblioteca.

7. Tacamuri de unica folosinta. Ori de cate ori comanzi mancare acasa, in pachet ti se pun si furculite si cutite din plastic, servetele, scobitori, sosuri la plic. Nu le tranti pe toate intr-un sertar. Mai devreme sau mai tarziu, tot tu va trebui sa faci curatenie. Cel mai bine e sa pui sosul in frigider si sa-l consumi pana la data expirarii, iar tacamurile sa le aduni intr-o cutie sau punga.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.