Cum sa sculptezi un dovleac – sfaturi pentru o decoratiune de Halloween

Posted on - in Inspiratie, Lifestyle
cum-sa-sculptezi-un-dovleac-sfaturi-pentru-o-decoratiune-de-halloween

Indiferent ca sarbatoresti sau nu Halloweenul, sa stii ca nu e nimic gresit in a-ti decora exteriorul locuintei cu cativa dovleci sculptati. Ei sunt un simbol al toamnei, arata bine si infrumuseteaza locul in care sunt pusi.
Ai incercat anii trecuti sa-ti faci felinare din ei, dar nu ai reusit ori si-au pierdut din aspect rapid? Te ajut eu! Intr-adevar, nu e asa greu sa-i transformi, dar trebuie sa respecti cativa pasi. Iata cum iti faci o decoratiune de Halloween:

1. Alege un dovleac cat mai proaspat, cu o codita rigida, fara pete. De asemenea, ai nevoie de unul care, odata pus pe o suprafata plana, sa nu se rostogoleasca.
(photo credit: pixabay)

 

2. Taie-i capacelul usor inclinat. Astfel, acesta nu va cadea in interior dupa cateva zile si il vei si putea inlocui (unele capacele se uratesc intr-o saptamana, astfel ca trebuie inlocuite). Pentru decupare foloseste un cutit cu lama ingusta si varf ascutit.

 

3. Scoate samburii si fibrele din el. Apoi, cu ajutorul unei lingurite de inghetata, scobeste putin si din miez. (photo credit: pixabay)

 

Citeste si Dovleacul – simbolul toamnei. Cum sa-l folosesti la gatit si pentru decorarea locuintei

4. Fixeaza dovleacul intre genunchi atunci cand incepi sa-l sculptezi. Astfel iti va fi mai usor sa introduci cutitul in el si sa faci decupaje. Cei care participa la concursuri utilizeaza nu doar clasicul cutit, ci si un fierastrau mic, burghiu si chiar si racleta. Nu le poti manui? Nu-i nimic! Foloseste-te de cutit, dar ai grija sa nu te tai.

5. Ca sa-l mentii cat mai proaspat, acopera partile taiate cu un strat subtire de vaselina. O gasesti in farmacie. Daca totusi, dupa numai cateva zile, incepe sa-si piarda din prospetime, tine-l in apa rece vreo 8 ore (in apa trebuie cufundate partile taiate).

6. Decupeaza un cos mic de fum, daca vrei sa tii capacul pe dovleac cat timp lumanarea arde inauntru. Mai intai aprinde lumanarea, las-o cateva minute sa arda, apoi decupeaza cosul de fum. De ce dupa cateva minute? Pentru ca vei sti unde anume sa bagi cutitul (se va innegri exact in locul in care fumul se va ridica).
(photo credit: pixabay)

 7. Incearca sa te folosesti si de resturile decupate. Spre exemplu, dintr-o bucatica de coaja poti sculpta limba dovleacului. Pentru miros cat mai placut, unele persoane presara niste scortisoara pudra inauntru.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.