Apartament mic? Noi avem solutia sa-l facem cat mai mare!

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
apartament-mic-noi-avem-solutia-sa-l-facem-mare

Traiul de zi cu zi intr-o „cutie de chibrituri”, adica intr-un apartament la bloc, nu e usor deloc. Trebuie sa faci multe compromisuri, sa inveti sa te adaptezi, sa cauti solutii cat mai inedite pentru problemele tale.
Ca sa dai impresia de spatialitate, o varianta ar fi sa demolezi un zid dintre camere. Cum insa acest lucru poate afecta structura de rezistenta a intregului bloc, mai bine pune in aplicare urmatoarele sfaturi:

Delimiteaza sufrageria de dormitor prin doua draperii cu motive florale. Trucul acesta trebuie pus in practica in garsonierele unde nu exista pereti despartitori intre cele doua camere. Pentru un plus de farmec, daca spatiul iti permite bineinteles, incearca sa agati draperiile chiar in spatele canapelei, dar nu le trage pe bara de tot. Lasa sa se vada putin din asa-zisul dormitor.

Intre dormitor si sufragerie sau intre bucatarie si sufragerie poti pune un paravan care sa serveasca drept perete. Bineinteles, numai daca ai open space.

Intre birou si dormitor poti pune o biblioteca fara spate. Ca sa castigi spatiu, in compartimentele de jos baga diverse cutii cu lucruri, in compartimentele din mijloc ar incapea mici ghivece cu flori, iar pe restul ai loc pentru carti, CD-uri, dictionare s.a.m.d.

Comanda mobilier pentru bucatarie, special conceput sa incapa in spatii mici. Schiteaza-ti pe o foaie cum ti-ar placea sa arate. Ideal ar fi sa aiba sertare mai inguste si corpuri mai inalte, suspendate pe perete. In acestea, intrucat nu sunt la nivelul privirii tale, pune obiectele pe care le folosesti cel mai rar. Mobilier inalt iti trebuie, de altfel, si pentru living room.

Cumpara mobila alba pentru bucatarie si gresie si faianta in nuante cat mai deschise. Impactul vizual de dupa renovare va fi cu totul altfel decat acum. Ca sa arate cat mai elegant, scoate mobilierul in evidenta prin cateva pete de culoare, si anume: vaza cu flori pe masa, plante in ghiveci pe pervaz, prosoape de bucatarie colorate etc.

Asigura-te ca in apartament este suficienta lumina. Becul clasic nu te ajuta prea mult. Cumpara doua-trei lampi pentru noptierele din dormitor, un abajur si o lampa pentru birou.

Delimiteaza dusul de restul baii printr-un perete din sticla. Astfel, incaperea va parea la fel de mare ca si pana acum.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.