Idei practice pentru casa (II): Transforma dormitorul mic intr-unul mare

Posted on - in Casă, Sfaturi decor
idei-practice-pentru-casa-ta-ii-transforma-dormitorul-mic-intr-unul-mare

Cand te muti intr-o locuinta gata construita, esti pus in fata faptului implinit: holul de la intrare e destul de ingust si nu are ferestre, tavanul e prea inalt sau prea jos, pentru bucatarie trebuie sa dai comanda de mobilier (intrucat oferta din magazine nu se potriveste cu dimensiunile incaperii) s.a.m.d. Asta nu inseamna insa ca ai facut o alegere mai putin inspirata.

Pentru a amenaja locuinta cat mai bine, astfel incat sa o faci si practica, si confortabila, nu ai nevoie decat de niste sfaturi si idei practice pentru casa. Uite, spre exemplu, cum poti transforma un dormitor micut intr-unul mai mare:

1. Cumpara mobilier cu picioare. Va da impresia ca spatiul nu e asa mic. In plus, sub pat vei putea depozita diverse lucruri.

2. Evita piesele de mobilier cu aspect masiv si care trebuie suspendate in perete. Oricum, in dormitor nu ai nevoie de multa mobila. De ce sa aglomerezi spatiul, cand poti muta unele lucruri in alta camera?

3. Alege mobila care iti ofera spatiu de depozitare. Indiferent ca vorbim de rafturi deschise sau inchise, vei avea unde sa pui cartile, decoratiunile s.a.m.d.

4. Muta televizorul si calculatorul. Locul lor este in sufragerie, nu in dormitor.

5. Agata o oglinda pe peretele opus celui in care se afla fereastra. Lumina de afara se va reflecta in ea, apoi se va raspandi in toata camera. Totusi, acest lucru ramane la alegerea ta. Potrivit principiilor Feng Shui, nu este bine sa ai oglinda in dormitor…

6. Foloseste culori calde, deschise. Indiferent ca vorbim de un dormitor pentru copii sau de unul pentru adulti, nuantele neutre sunt excelente. Pentru un efect dramatic, vopseste peretele de la capatul patului intr-o culoare putin mai inchisa.

7. Acopera ferestrele cu perdele lungi din tavan si pana in pardoseala. Alege modelul in functie de sezon.

8. Acopera parchetul cu un covor mai inchis la culoare. E si mai practic, de altfel. Important este insa sa nu-l bagi sub mobilier. Alege unul care sa nu aiba aceleasi dimensiuni ca si incaperea.

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.