Idei practice pentru casa (III): cum sa te odihnesti mai bine in dormitor

Posted on - in Sfaturi decor
idei-practice-pentru-casa-iii-cum-sa-te-odihnesti-mai-bine-in-dormitor

Insomnia, stresul, alimentatia si nu numai te impiedica, de foarte multe ori, sa ai un somn odihnitor in timpul noptii. Stiai insa ca si decorul conteaza intr-o anumita masura?
Pentru a te putea relaxa si odihni, ai nevoie nu doar de liniste, ci si de o camera amenajata corespunzator. Uite ce trebuie sa eviti atunci cand decorezi dormitorul:

Orice aparat de bagat in priza. Calculatorul, tableta, telefonul si chiar si televizorul sunt obiectele care nu au ce cauta in dormitor. Se spune ca inclusiv luminita de la butonul televizorului poate sa-ti afecteze ritmul cardiac.

Orice obiect care emite lumina albastra. Aceasta inhiba secretia melatoninei, hormonul responsabil cu relaxarea organismului uman.

Culorile patrunzatoare, puternice. Auriul, rosul si purpuriul sunt pline de energie si vitalitate. Chiar daca iti plac mult, ele nu te vor ajuta sa te odihnesti. Dimpotriva, iti vor induce o stare usoara de nervozitate si agitatie. Alege, in schimb, verde si nuantele deschise de albastru.

Parfumurile intense. Poate ca, uneori, iti place sa pulverizezi in aer putin parfum. Daca nu e cu lavanda sau geranium, evita sa mai faci acest lucru. Ai nevoie de ceva care sa-ti induca stare de relaxare, nu sa-ti puna sangele in miscare.

Lumina intensa. Este foarte bine sa ai multe surse de iluminat in sufragerie si in birou, dar nu si in dormitor. Acolo, dimpotriva, iti trebuie o cantitate mult mai mica.

Ticaitul ceasului. Indiferent cat de bine arata, nu introdu in decorul dormitorului nici un ceas care produce zgomot. Iti va distrage atentia si vei adormi mai greu.

Care dintre aceste idei practice pentru casa te inspira?

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.