Inspirație: Decor pastelat in casa ta

Posted on - in Inspiratie
decor-pastelat

Un decor pastelat se potrivește în orice încăpere, de la camerele pentru bebeluși până la holuri și livinguri. Aceste nuanțe dau un aer destins, delicat și odihnitor. În cazul în care eziți în alegerea unor culori pentru a zugrăvi o cameră, pastelurile pot fi opțiunea perfectă.

Dacă nu ești pregătit pentru o schimbare majoră, află că accentele pastelate se pot crea cu ușurință din diverse decorațiuni mici. Pernele decorative, obiectele de uz casnic sau micile piese de mobilier sunt elemente mai la îndemână.

Ușor de combinat și de adaptat, nuanțele pastelate te duc cu gândul la flori, dulciuri și alte astfel de elemente. Totuși, asta nu înseamnă că nu le poți adapta oricărui stil. Pastelurile sunt potrivite atât pentru decoruri vintage, cât și pentru cele elegante sau moderne.

Care e prima culoare care-ți vine în minte atunci când îți imaginezi un decor pastelat?

Dacă este rozul, atunci află că nu e singura opțiune, ci din contră. Pastelurile vin într-o sumedenie de tonuri și nuanțe. Dacă nu-ți dorești o cameră exagerat de feminină sau copilăroasă, atunci evita să folosești rozul drept culoare dominantă.

Când sunt combinate corespunzător, pastelurile complimentează culorile puternice. Te poți juca cu nuanțe ale aceleiași culori dominante (de exemplu, nuanțe de violet, ametist alături de lavandă și lila) sau poți crea un constrast mai puternic (roz pastel alături de bleumarin).

Iată câteva imagini care să te inspire:

decor pastelat, combinatie de culori Sursă foto: apartmenttherapy

decor pastelat in birouSursă foto: woont

decor pastelat in bucatarie Bol ceramic pastel: https://www.decorix.ro/bol-ceramica-pastel.html

decor pastelat subtilSursă foto: plumprettysugar

Salvează

Salvează

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.