Renovarea locuintei – 10 lucruri de stiut inainte de a incepe treaba

Posted on - in Casă
renovarea-locuintei-10-lucruri-de-stiut-inainte-de-a-incepe-treaba

Cand cumperi o casa ori o primesti mostenire si vrei sa o pastrezi, te gandesti imediat la proiectul de renovare. Ce trebuie reparat, cu ce mester sa vorbesti, cat costa mobilierul, cand e gata treaba s.a.m.d.

Pe principiul invata din greselile altuia, inainte de a demara ceva, citeste cateva sfaturi din partea persoanelor care si-au renovat casele, dar si-ar fi dorit sa stie cateva lucruri inainte de asta:
1. Alege pentru renovare un sezon cand preturile sunt mai mici. Daca vrei sa faci schimbari pe interior, profita de perioada decembrie-februarie, cand mesterii din constructii gasesc mai greu de lucru, astfel ca nu tin la pret asa mult, ca vara.

2. Inainte de a veni echipa de mesteri, depoziteaza in alta parte lucrurile de valoare. Nu te lasa in baza lor ca vor avea grija sa nu atinga tablourile ori ca nu vor picura vopsea pe tapiterii. Accidentele se pot intampla si chiar daca ar fi foarte atenti.

3. Semneaza un contract cu echipa de mesteri care se va ocupa de renovarea locuintei. Altfel, nu vei sti sigur cand se va termina treaba, vei tot fi amanat s.a.m.d. Asa, economisesti timp si bani si nu te mai enervezi.

4. Asigura-te ca ai toate materialele necesare inainte de incepe treaba. Pentru aceasta cheama-l pe seful de echipa la tine acasa ca sa evalueze cladirea, apoi mergeti la cumparaturi.  In caz contrar, odata ce te vei intoarce la serviciu, it va fi mai greu sa te duci sa cumperi produsele trebuincioase de la magazinele bricolage.

5. Nu investi toate economiile in treburile de moment. Lasa niste bani pentru mai tarziu. Sigur se vor ivi unele situatii si vei avea nevoie de ei pentru a schimba lustra sau pentru a cumpara alta canapea.

6. Alege izolatie termica si fonica. Izolatia fonica e buna mai ales daca locuinta se afla la strada si e trafic intens, dar e recomandata si pentru interior (sa nu se auda electrocasnicele din bucatarie, dusul sa nu deranjeze persoana care se odihneste din dormitor etc.). Izolatia termica te ajuta sa economisesti bani luna de luna.

7. Cumpara chiuvete din otel inoxidabil. Da, arata bine cele din conglomerate, dar pe masura ce apa curge in ele, incep sa-si piarda din aspectul estetic, ba chiar si sa se ciobeasca usor.

8. Lumineaza bucataria mai mult. Daca fereastra e destul de mica si nu o poti mari, pune mai multe becuri in camera. Pozitioneaza-le in mai multe locuri, ca sa ai tot timpul lumina.

9. Nu personaliza prea mult fiecare incapere. Mai degraba creeaza un spatiu care, dupa aceea, va putea fi mobilat si utilat dupa placul fiecaruia.

10. Nu arunca chiar totul din locuinta. Ce e in stare buna poate fi folosit pentru gradina si terasa. Astfel economisesti alti bani.

Tu ce sfaturi ai pentru persoanele care vor sa-si renoveze locuintele?

 

Decoblog

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.